Пропускане към основното съдържание

„Най-хубавите и важни моменти в нашия живот стават неочаквано.“

Очакването е начинът, по който се чувстваме, докато сме нетърпеливи да узнаем какво ни предстои. То е проява на чисто човешката ни същност. Също така е знак за нашата чувствителност и способност да откликваме на нещата сред нас. Състояние, при което се намираме с един крак в бъдещето, поне на умствено ниво.

Снимка:pixabay.com

За едни може да е най-ужасното чувство на света, за други пък да е невероятен процес. Всеки има различни виждания за това какво е очакването и е съвсем нормално. Докато мислиш как ще се развият събитията не си сигурен, че ще случат или не – просто седиш и се надяваш. Това, което можеш да направиш е да дебнеш най-доброто за теб. Дори и да не стане така знай, че щом не се случва има нещо по-добро. Вярвай, че най-хубавото за теб тепърва предстои и се наслаждавай на живота си. Понякога в мигове на чакане не виждаме прекрасните неща около нас, на които можем да се насладим. Тогава трябва да спрем за момент, да отворим хубаво очите си и да се огледаме наоколо.

Ще Ви дам пример с филма „Сам вкъщи 3“. Бандитите не подозират, че малкият болен Алекс ще ги види и ще им подготви такива капани, за да запази своята количка. Дори си няма представа, че в нея е скрит чип. По време на опитите им да вземат чипа, те активират всички капани, приготвени от момченцето. През цялото време неговото семейство не подозира, че невинното болно детенце ще преживее подобна ситуация. На своята крехка възраст той успява да се справи така добре с опазването на чипа без да го осъзнава. Накрая на филма семейството е наградено от правителството с голяма парична награда. Всички серии на „Сам вкъщи“ са създадени по подобен начин, но аз избрах номер три, защото в нея мотивът за очакването се вижда най-ясно. Не, поради причината, че за пореден път детето е победило бандитите и им е изготвило капани, а защото нито Алекс знае какво има в получения подарък, нито майка му подозира, че синът ѝ ще стане герой. Филмът ни показва, че на очакването не бива да се дава грешна оценка.

Джейми Макгуайър е казала: „Най-хубавите и важни моменти в нашия живот стават неочаквано.“ От този цитат можем да си направим извода, че да очакваме и да не очакваме нещата продължават да идват при нас такива, каквито трябва да бъдат. Може би, когато не се надяваме нещо да се случи няма да бъдем разочаровани от станалото, а очаровани. В този процес има: емоция, вътрешно трептене и доза напрежение. Когато се намираме в момент на надежда, трепнем във всеки един момент и чакаме да видим какво ни предстои. Ежедневно ни се случват куп неща, които не подозираме, че ще дойдат при нас хем им се радваме, хем сме изненадани.

За мен да тръпнеш в неизвестност е нещо, с което не можеш да се бориш, което не можеш да настигнеш, и което не ти дава секунда спокойствие. Нито пък можеш да му се противопоставиш. Нима не очакваш, че ще справиш със следващата трудност или, че ще надвиеш съперника си. Понякога очакваш, че ще получиш помощ от приятел и той ще направи невъзможното за теб, когато имаш нужда. Най-хубаво е просто да се насладиш на чувството и да се усмихнеш на живота си.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Възкръсващ феникс от жарта

Рано сутрин птичките и въздухът посрещат ме от сън. Заставам на прозореца, леко сънена, но готова за приключения. Рутината място не отстъпва и всичко останало си минава по реда. След това малко по-будна, отивам на закуска. Хапвам си вкусотийки и съм още по-заредена. Дойде моментът да тръгнем към поредното приятно пътешествие. С баба Райна и баба Росица се запознахме в село Горно Драглище. Заедно с тях на различни игри поиграхме. Върнахме се назад във времето, където децата са играли задружно до късно вечер без страх... Където телефоните не са били незаменими. Качихме се на кокили, търкаляхме карачки и играхме на „п рескочи кобила “ . Дойде и най-забавната за мен част... времето, прекарано с баба Яна и баба Росица. Точихме баница и облякохме народни носии. Когато сложих дрехите върху себе си, настръхнах. Изтръпнах от гордост, виждайки красотата на традиционните български дрехи. Разбира се, нямаше как да си тръгнем без да завъртим едно хорце. Почувствах го като „ черешката на тортата “

„Консервативните и религиозните хора не ни позволяват да открием себе си.“, Чувства и емоции от София Прайд 2021 година

На 12. юни 2021 за 14 пореден път се проведе събитието София Прайд, включващо и шествие по софийските улици. Събитието има за цел да покаже ЛГБТ общността, техните близки и приятели и най-вече това, че всички имат равни права. Допълнителна подкрепа имаше и от чужденци от Великобритания, Тунис и други. Макар да валеше силен дъжд това не спря общността и техните привърженици да се насладят на празника си. Към концерта на събитието се включиха някои български певци като Виктория Георгиева, Михаела Филева, Иво Димчев, Прея, Рут Колева и други. По-късно като част от шествието се включиха Семир Алкади и Алекс Жеков от балет „Акадамус“. Някои участници бяха там за морално подкрепа, но искат техните приятели да се чувстват спокойни, да могат да се оженят и да имат деца законно в България. Събитието се проведе на Паметника на Съветската армия. Тъжен или хубав (оставям преценката на Вас) факт е, че имаше поне 30-40 полицаи, които бях застанали около загражденията, за да пазят гражданите от Прайд

Коледната магия в нас

Честита Коледа!  Днес реших да Ви изненадам като напиша стихотворение за Коледа. За втори път пиша такова произведение и се надявам да Ви хареса!  Коледна приказка Белобрадият старец нетърпелив е вече в красива опаковка сложил е  мѐче   . На момче или момиче ще го подари много детски усмивки иска да дари.   В най-приказното време от годината да наберем най-зрелите плодове от градината. Подаръци от сърце под елхата да сложим мир и любов в сърцата си да положим.   Макар на тазгодишната Коледа сняг да няма малки и големи сме в прегръдките на мама. Заедно „Сам вкъщи“ гледаме за пореден път това е красивият уют около коледния кът. Снимка: Радио 1 рок Бъдете здрави, щастливи и успешни! Пожелавам Ви да вярвате в чудесата, за да се сбъднат!